Skip to main content
Ünlü Markalarda %70'e Varan İndirimler Maslak Outlet'te sizi bekliyor!
Prada Hakkında

Prada

Prada markası; 100 yıldır moda sektöründe olan ve orijinal moda ürünleri ile bilinen bir markadır. Prada markası 1913 yılında kurulmuştur ve ilk kurucusu Mario Prada‘dır. Kurmuş olduğu markaya kendi soyadını vererek başlayan Mario; gerek yapmış olduğu moda ürünleri, gerekse de moda dünyasında sergilediği kaliteli duruşla adeta gözlerin sürekli markasında olmasını sağlamıştır.

prada logoPrada markası daha çok aksesuar modasına yönelen ve de bayanların vazgeçilmezi olan; çantalar, valizler ve ayakkabılar üretmeye başlamıştır. Genellikle deri ağırlıklı çalışan marka bir anda çanta ve ayakkabı tutkunlarının vazgeçilmezi haline gelerek yavaş yavaş dünyaya ününü salmaya başlamıştır.
Mario Prada markasını geliştirmeye Milano’da başladı. Milano’da 2 tane butik açtı ve sadece Milano’ya bağlı kalmadı. Aksine Avrupa ülkelerinden ve Amerika’dan siparişler alarak butiğinde tasarlayıp gönderdi. Amerika’da ünü artınca Milano’dan taşınmaya karar veren Mario; Amerika’ya gitti ve burada koleksiyonunu genişleterek bünyesine hazır giyim ürünlerini de ekledi. Böylece Prada markasının hitap etmiş olduğu kitle de genişledi.

Mario Amerika’ya gittikten sonra hem kendini, dolayısı ile de hem de Prada markasını geliştirmeye başlamıştır. Tasarlamış olduğu; deri çantalar, su geçirmez çantalar, valizler ve daha birçok tasarımı ile dikkatleri üzerine çeken modacı, şu anda günümüzde kendi markasını kullanan kişilerin ayrı bir tabaka olarak tanınmasını sağlamıştır. Prada Ayakkabı modelleri ise her sezon popüler ürünleri arasında yer almaktadır.

Mario geliştirdiği markasını en yüksek seviyeye ulaştırdıktan sonra 1970 yılında hayata gözlerini yummuştur. Markasının başına ise; torunu Miuccia Prada geçmiştir. Miuccia herhangi bir moda eğitimi olmayan biriydi. Buna rağmen modaya dair olan merakı ve modayı kavrayış şekli ile markanın kusursuz bir şekilde devam etmesini sağladı. Su geçirmez çantalar tasarladı ve bu çantalara Prada Pocone’leri adını verdi. Bu tasarımı ile tüm dünyaya ününü bir kez daha saldı.

Çanta ve ayakkabı konusunda hizmet veren Prada markası torun Miuccia P. ve eşinin sayesinde bir moda evine dönüşerek; hazır giyim mağazaların açmaya başladı. 1989 yılında ise; hazır giyim koleksiyonunu çıkarttı ve bu koleksiyonla çalışan kadınlara hitap ederek tüm dünyaya yayıldı.

Maslak Outlet

İhtiyaçlarınız doğrultusunda belirlediğimiz ürünlere hiçbir yerde karşılaşamayacağınız kampanyalar oluşturarak sizlere sunuyoruz. Haftalık olarak oluşturulan kampanyalarımızı takip edin, fırsatları kaçırmayın!

Prada” hakkında 1 yorum

  1. Geri bildirim: Prada – maslakoutlet

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.