Skip to main content
Ünlü Markalarda %70'e Varan İndirimler Maslak Outlet'te sizi bekliyor!
moncler-banner

Moncler

Fransız Rene Ramillon tarafından 1952 yılından Grenoble’de kurulan Moncler‘i, 2003 tarihinde İtalyan Remo Ruffini satın aldı. 2012 tarihinde 60. yıl dönümünü kutlayan Moncler, 60 yıllık kocaman bir başarı hikayesine sahip. Milanolu zengin gençler arasında yer alan Remo Ruffini, 80’li yıllardaki bir çok genç gibi Timberland ayakkabı, Ray-Ban gözlük, Burlington çorap ve Moncler mont giyiyordu. Yani 2003 yılında satın alacağı markayı giyen İtalyan yatırımcıydı. İki kumaş arasına kaz tüyünü koymayı düşünen Ramillon, bu yeni tasarım ile uyku tulumu, kamp malzemeleri alanıona odaklandı. Kış sezonunda atölyelerin soğuk olduğunu ve yeterince ısınmadığını fark eden Ramillon daha sonra bu ürünlerle işçilere yelek yapmaya karar verdi. Ramillon’un dağcı olan arkadaşı Lionel Terray da ona bir fikir sunarak aynı ürünlerden dağcılar içinde üretim yapması gerektiğini söyledi. Ve Moncler‘in yüksek dağ macerası da böyle başlamış oldu.

moncler-logoİlk olarak dağ sporlarına yönelik kıyafetler üreten Moncler, Grenoble’de 1968 tarihinde düzenlenen kış olimpiyatlarında bir Fransızlara ait ulusal takımın resmi üreticisi oldu. Bu süreçte biraz daha fazla tanınan Moncler, logosunda yavru horoz kullanmayı tercih etti ve 1980’li yılların başında büyük bir başarı elde etti. Boston’da pazarlama üzerine eğitim alan ve sonra İtalya’ya dönen Ruffini, Moncler markasını en çok savunan kişiler arasında yerini alırken, geçen bu dönemde satışları kötü gitmeye başladı ve 1993 tarihinde el değiştirerek bir İtalyan markaya satıldı. Bu satılma işinden 5 yıl sonra da Ruffini bu şirketin kreatif direktörü oldu ve 2003 tarihinde de Moncler‘i satın aldı.

2012 yılının ilk aylarında satışlarını % 38 oranında arttıran Moncler, cirosunu 155 milyon Euroya yükseltti.
Satışlarını %35’ini İtalya üzerinde sağlaya marka, gelecek bir kaç yıl içinde de İtalya’daki bir çok markanın mağazasının sayısını azaltmayı amaçlıyor. Şu anda 500 mağazada yer bulan marka, bu rakamı da 300’e indirmeyi planlıyor.

Moncler‘i satın aldığımda, yeni dönemin temelini ceket oluşturdu. Daha sonra ise, her kullanım ve her yer için gerçerli olacak küresel bir ceket düşünmeye başladım. Bu noktada, bazı küçük koleksiyonlar için bazı tasarımcılarla işbirliği yapmanın mükemmel olacağını düşündüm. Marka değerini koruyarak, herkesin kendi vizyonunu getirmesi gerekiyordu” – CEO Ruffini

Ruffini yaptığı açıklamada, “Moncler ile teknolojiyi ve doğanın durmadan değişmekte olan kombinasyonlarını yakalamak istedim. Bu duruş, kullanışlı ve estetik olan Moncler‘i eşsiz bir marka haline getirmiş oldu” dedi.

Günümüzde mont denildiğinde akla ilk gelen markalardan biri olan markanın Moncler Mont ürünleri arasında Erkek Mont Modelleri, Kadın Mont Modelleri ve Unisex Mont Modelleri her sezonun öne çıkan ürünleri arasında yer almaya devam etmektedir. Markanın yazlık ürünleri arasında Moncler T-Shirt Modelleri de yer almaktadır.

Maslak Outlet

İhtiyaçlarınız doğrultusunda belirlediğimiz ürünlere hiçbir yerde karşılaşamayacağınız kampanyalar oluşturarak sizlere sunuyoruz. Haftalık olarak oluşturulan kampanyalarımızı takip edin, fırsatları kaçırmayın!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.