Skip to main content
Ünlü Markalarda %70'e Varan İndirimler Maslak Outlet'te sizi bekliyor!

Versace

Moda dünyasında çığır açan kardeşler; Donatella, Santo ve Gianni Versace, İtalya’da dünyaya geldiler. Babaları teçhizat satıcılığı yaparken anneleri ise terzide çalışıyordu. Versace kardeşler de günlerini bu atölyede geçiriyorlardı. Dolayısıyla ufak tefek işler yaparak hem annelerine hem de terzide çalışan diğer personele yardım ediyorlardı. Versace kardeşlerden Gianni, yapılan bu işe en büyük ilgi duyan kardeşti. Hem de öyle bir ilgi ki, ilk tasarımını 9 yaşında yaptı.

Omzu düşük bir elbise tasarlayan Gianni, dikişi, rengi ve kumaşı yönlendiren bir Versace olacağının ilk işaretlerini göstermişti. 18 yaşında terzilik yapan ve 25 yaşına kadar da annesinin çalıştığı terzihanede görev yapan Gianni Versace‘nin dönüm noktası, patent almak üzere gittiği Paris ve Londra‘da gerçekleşti. Kıyafet üretmeyi ve model yapmayı öğrenen Gianni, Lucca şehrinde Florantine Flowers fabrikasına çağırıldı. Gianni bu işin ardından bir yıl sonra ünlü marka olan Callaghan ve Genny’e model hazırlayacak duruma gelmişti. Gianni 1978 yılında ilk koleksiyonunu çıkardı ve bu koleksiyon ile Milano’da yankı yarattı. Gianni’nin ilk koleksiyonu Palazza Della Permantente müzesinde meraklılarına sunuldu ve Versace’nin temeli de atılmış oldu.

Gianni aynı yıl, Milano’da ilk mağazasını açtı ve yine ilk erkek koleksiyonunu da aynı yıl içinde gerçekleştirdi. Versace logosunu da Antik Yunan efsanesi olan Medusa olarak belirledi. Gianni daha sonra Versus adında yeni bir marka daha çıkardı ve başına ilham prensesim dediği kız kardeşi Donatella’yı geçirdi. Böylece Gianni ve Versace markası kendini kanıtlamış ve dünyanın her yerinde butik açmaya başlamıştı. 1992 tarihinde seksüalitesi kuvvetli olan deri kemerli elbiseyi üreten Gianni, 1993 tarihinde de Amerika Moda Oscarı’nı kazandı.

Gianni Versace 1997 yılında öldürülünce bir süre yas tutan aile şirketi kısa sürede toparlayarak, Gianni’nin kaldığı yerden devam etmeyi başardı. Tasarım ve stil bölümünün başına ilham perisi olan Versace ailesinin kızı Donatella geçerken, şirketin başına da Santo Versace geçti. Versace serüveni Gianni olmadan sürerken, imparatorluk asla sarsılmadı ve istikrarını sürdürmeye devam etti.

Maslak Outlet

İhtiyaçlarınız doğrultusunda belirlediğimiz ürünlere hiçbir yerde karşılaşamayacağınız kampanyalar oluşturarak sizlere sunuyoruz. Haftalık olarak oluşturulan kampanyalarımızı takip edin, fırsatları kaçırmayın!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.