Skip to main content
Ünlü Markalarda %70'e Varan İndirimler Maslak Outlet'te sizi bekliyor!

Valentino

İtalya’da 11 Mayıs 1932 tarihinde dünyaya gelen Valentino Garavani, ilk ticari hayatına 1959 tarihinde Paris’te bir moda evi açarak başladı. 1960 yılında da Giancarlo Giammetti ile birlikte ortaklık yapan moda dünyasındaki ilk koleksiyonunu ise Palazzo Pitti ile birlikte gerçekleştirdi.

İtalya’da adını Haute Couture tasarımcısı olarak duyuran Valentino Garavani, bu duruşuyla İtalya’da d kendini ispatlamış oldu. Bu sayede de adının başına “V” etiketi almayı başaran tasarımcı 1969 yılında da Milano’da bir moda evi açarak çalışmalarını sürdürdü. Paris, Milano derken butik ve hazır giyim koleksiyonlarını New York ve Roma’ya taşıyan ünlü tasarımcı, bir süre sonra erkek giyim için çalışmalarına başladı ve Paris’te açtığı erkek mağazası ile bu sektöre adımını sağlam bir şekilde atmış oldu. Bu macera Paris’in ardından da Tokyo’da devam ederek tüm dünyaya yayılmaya başladı. Tekstil dünyasında adını hem kadın hem de erkek giyimde kanıtlayan Valentino zirveyi “Valentino Garavani” adını taşıyan bir parfümün de tanıtımını yaparak bu şekilde  gerçekleştirmiş oldu.

valentino-logoFranco Maria Ricci, 20 Eylül tarihinde Valentino New York Metropolitan müzesinde düzenlediği bir gecede koleksiyonunu açıkladı bu sonbahar kış koleksiyonu ile gözleri yeniden üstünde toplayan Valentino, 1984 yılında moda dünyasındaki 25. yılını kutluyordu. Valentino 1989 yılında da Haute Couture adıyla Paris koleksiyonunu takipçilerine sundu. 1991 yılında da 30. yılını kutlayan Valentino, yalnızca İtalya’da değil aynı zamanda da tüm dünyada tanınan bir modacı olurken aynı zamanda moda takipçilerinin de gözdesi haline gelmeyi başardı. Valentino bugün moda hayatının 54. yılını yaşarken, sunduğu model ve tasarımlarla da bir çok yeni tasarımcıya ilham kaynağı olmuş bir Haute Couture tasarımcısı olarak akıllarda yerini almayı başardı. Valentino ayakkabı modelleri ise markanın en popüler ürünleri arasında yer alıyor.

Oldukça büyük ve de karmaşık olan moda dünyasında, ancak tam da moda merkezlerinde gerçekleştirdiği tasarım ve moda evi çalışmalarıyla günümüze kadar gelen Valentino‘nun tasarımlarını bugün ülkemizde de görmek mümkün. Farklı ve şık bir tarza imza atan Valentino, bu alanda daha bir çok tasarıma, defileye ve de tanıtımlara yol açarken, arkasından kimin geleceği de moda dünyasında merak edilen ve de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Maslak Outlet

İhtiyaçlarınız doğrultusunda belirlediğimiz ürünlere hiçbir yerde karşılaşamayacağınız kampanyalar oluşturarak sizlere sunuyoruz. Haftalık olarak oluşturulan kampanyalarımızı takip edin, fırsatları kaçırmayın!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.